شرکت های مختلفی برای برندینگ پزشکان و سئو سایت پزشکی، روش های زیادی را به شما پیشنهاد خواهند داد که در واقع نوعی تبلیغات پزشکی در دنیای مجازی محسوب می شوند.
اما
چه کسی می گوید ماست من ترش است؟
به نظر میرسد گزینههای بسیار زیاد بازاریابی و کانالهای تبلیغاتی و اطلاعات ضد و نقیض آنلاینی که در مورد بهترین گزینههای راهگشا در زمینه پزشکی و سلامت، شنیده میشود؛ در مواردی فریبآمیز و گولزننده باشد.
پس قطعا دوست ندارید با تصمیمگیری نادرست و صرف زمان، هزینه و منابع با ارزش دیگر؛ در نهایت متوجه شوید که ابتکار عملی که به خرج دادهاید، نوعی اتلاف وقت بوده و در ضمن تاثیری هم در رشد حرفهتان نداشته است.
به همین دلیل فهرستی از دوازده راهکار برای رشد سئو سایت پزشکی که واقعا در برندینگ و توسعه ی آن موثر هستند را تهیه کردهایم تا یک مسیر را چند بار تکرار نکنید.
1- خدمات سایت خود را خیلی آسان ارائه دهید!
امروزه بیماران قبل از مراجعه ی حضوری به پزشک، در بستر اینترنت به دنبال بهترین پزشکان نزدیک به محل زندگی و یا کار خود و همین طور دانستن نظر دیگران در مورد آنها هستند.
این روزها و با توجه به شیوع کرونا، مردم سعی دارند کنترل سلامتی خود را در دست گیرند و قبل از رزرو قرار ملاقات یا ورود به مطب؛ نسبت به علائم بیماری خود هر چند کوتاه، اطلاعاتی کسب کنند و یا به صورت مشاوره آنلاین پزشکی با متخصص در ارتباط باشند.
بنابراین با بهبود تجربه کاربری بیماران در بستر وبسایت، به راحتی میتوانید اعتماد بیماران را کسب کرده و آنها را نسبت به خود، وفادار سازید.
وبسایت شما باید:
- برای بیماران کابرپسند باشد و آنها به راحتی بتوانند خدمات سایت شما را پیدا کنند.
- سرعت بارگذاری بالایی داشته باشد؛ فراموش نکنید که سرعت حرف اول را می زند.
- دربرگیرنده ی خدمات آنلاین از جمله مشاوره و نوبت دهی اینترنتی باشد.
- سازگار با فرمت های گوشی، تبلت و صفحه نمایش کامپیوتر باشد.
- دارای مقالات قابل فهم باشد.
چرا طراحی سایت پزشکی سازگار با تلفن همراه مهم است؟
بیشتر افراد از طریق تلفن همراه یا دستگاههای تبلت خود به جستوجوی سوالات پزشکی خود در اینترنت میپردازند. پس طراحی وبسایت پزشکی که از همه لحاظ نیازهای شخص را برطرف کند؛ بسیار مهم است.
در تصویر، نمونه طراحی سایت پزشکی در نسخه ی موبایل، نمایش داده شده است. در این طرح؛ منو، وبلاگ، نوبت دهی و باکس جست و جو، در منوی پایین صفحه موبایل و قابل مشاهده می باشند.
فراموش نکنید که:
اگر وبسایت شما به خوبی بر روی تمام مرورگرها نمایش داده شود، تعداد بازدیدکنندههای وفادار به وبسایت شما نیز افزایش پیدا می کند و تنها به آن دسته از افرادی که به وسیله کامپیوتر و لپتاپ به جستوجوی اینترنتی میپردازند؛ محدود نخواهد شد.
و به یاد داشته باشید که یکی از اصلیترین عوامل نرخ پرش بالای وبسایتهای پزشکی، سرعت بارگذاری صفحه است.

چرا سرعت سایت مهم است؟
سرعت پایین بارگذاری صفحه میتواند باعث عصبانی شدن کاربران آنلاین شده و منجر به این شود که فرد، در صفحه وبسایت شما نمانده و آن را ترک کند.
در صورتی که کاربر از ورود به صفحه وبسایت شما، تجربه خوبی نداشته باشد؛ صفحه شما را ترک کرده و وارد سایت پزشکی رقیب شما خواهد شد.
انجام این کار بسیار مهم و حیاتی است.
به همین دلیل برای بهبود سرعت بارگذاری صفحه وبسایت خود برنامهریزی کنید تا نرخ خروج کاربر کاهش یابد و به جای آن، ماندگاری کابران در سایت افزایش یابد.
اما نکته ی بعدی آن است که وب سایت شما تورلیدر خوبی برای معرفی شما باشد!
مسیریابی در برخی از وبسایتها آنقدر مشکل است که کاربر اصلا نمی داند چطور و چگونه باید به صفحه ی هدف برسد.
در همان صفحه اصلی، لیدر خوبی برای کاربر باشید!

بیمار باید در هنگام بازدید از وبسایت شما به سرعت با همه خدمات ارائهشده و روشهای درمانی شما آشنا شود. به خصوص اگر تنوع خدمات ارائهشده توسط شما متنوع و گسترده باشد؛ این موضوع اهمیت بیشتری مییابد.
از طرفی در نظر داشته باشید که طراحی فرمهای مشاوره و نوبت دهی به گونهای باشد که آنها در دسترس و سرراست باشند. بیماران دوست ندارند برای رزرو قرار ملاقات و یا مشاوره آنلاین پزشکی، فرمهای طولانی با اطلاعات زیاد و غیر ضروری را پر کنند!
2- با سئو پزشکی در رتبه های بالای نتایج گوگل باشید تا دیده شوید!
شکیل ترین طراحی وب سایت بدون محتوا و سئو مانند یک پاساژ خیلی شیک بدون هیچ فروشنده و مشتری می ماند! وبسایت حرفهای شما باید با اجرای سئوی پزشکی مناسب بر روی کلیدواژه ها و اهداف مرتبط با تخصص شما جایگاه خوبی در نتایج گوگل داشته باشد.
برای باقی ماندن در عرصه رقابت و نمایش صفحات وبسایت شما در نتایج جستوجو؛ نیاز به وجود کلیدواژههای ضروری متناسب با جست و جوی کاربران است. شما باید در نتایج صفحه اول گوگل حضور داشته باشید تا دیده شوید.
به عنوان نمونه در تصویر زیر کلمه آنژیوگرافی برای دکتر نادر افشاری بهینه سازی شده است و در نتایج جست و جوی گوگل، رتبه ی اول را دارد. کاربران بدون پرداخت هزینه می توانند اطلاعات زیادی در مورد آنژیوگرافی به دست بیاورند و در نهایت با پزشک مرتبط، مشاوره داشته باشند.

به صورت کلی سئو را می توان: تدوین استراتژی محتوا بر اساس نیاز کاربر، بهینه سازی محتوا، بهینه سازی تصاویر، استفاده از مدیا، در نظر گرفتن سئو کدهای سایت، افزایش اعتبار وب سایت با لینک سازی مناسب، گرفتن سیگنال از شبکه های اجتماعی و… تعریف کرد.
یک متخصص سئوی پزشکی برای تعیین استراتژی محتوای هر کدام از صفحات وبسایت پزشکی شما و تعیین کلیدواژه جستوجوی رقابتی زمان زیادی را صرف میکند تا اطمینان یابد که وبسایت شما در صدر نتایج جستوجوی گوگل خواهد رسید.
3- از طریق شبکههای اجتماعی، بازاریابی پزشکی انجام دهید.
بازاریابی شبکههای اجتماعی یکی از بخشهای اصلی تبلیغات پزشکی خیلی خوب است. ارتباط با کاربران شبکه های اجتماعی، تولید فیلم، گرفتن لایو، به اشتراک گذاشتن محتوا و نمونه کارهای شما، نقش مهمی در برندینگ و معرفی شما خواهد داشت.
تجربه به ما نشان داده است که در پیج اینستاگرام پزشکی، فعال بودن و حضور شخص پزشک هر چند در قابی ساده و به دور از ادیت های حرفه ای فیلم و عکس، چندین برابر قدرتمند تر از مدیریت پیج توسط ادمین و صرفا اشتراک پست های طراحی شده از خدمات شما، برای کابران است.
بازاریابی از طریق شبکههای اجتماعی برای پزشکان نقش بزرگی در پیشبرد ترافیک وبسایت پزشکی یا همین طور رتبهبندی در موتورهای جستوجو دارد.
در ایران شبکه اجتماعی اینستاگرام به استراتژیهای بازاریابی پزشکان کمک میکند تا بتوانند مخاطبان وسیعی داشته باشند. از ابزارهای تجزیه و تحلیلی که پلتفرمهای رسانههای اجتماعی در اختیارتان قرار می دهند؛ برای پیگیری تلاشهای خود و اصلاح برنامههای بازاریابی شبکههای اجتماعی حرفه دندانپزشکی استفاده کنید.
آیا میدانستید که تجزیه و تحلیلهای اینستاگرام میتوانند به شما نشان دهند که فالوورهایتان در چه زمانی از روز بیشتر فعال هستند؟
این نکته یکی از امتیازات ویژه برای دانستن زمان مناسب اشتراک پست و بهبود آن است.
علاوه بر این، نظر سنجی از بیماران، برگزاری لایو مشترک با دیگر پزشکان، پاسخ به سوالات کاربران در استوری و یا لایو، اشتراک تجربه بیماران و غیره از جمله روش هایی هستند که می توانند به افزایش فالوور و بازدید پیج شما کمک کنند.
علاوه بر این قرار دادن خدمات اصلی مطب یا کلینیک شما در هایلایت پیج، سبب می شود تا کاربران به آسانی با تخصص و تجربیات شما آشنا شوند.
فراموش نکنید که اگر در حوزه ی زیبایی، پوست و یا دندان پزشکی مشغول هستید، نمونه کارهای شما تاثیر بسزایی در جذب کاربر و در نهایت مراجعه به شما خواهند داشت.

4- ثبت کسب و کار شما در گوگل مپ
گوگل مپ به شما اجازه می دهد تا تصاویر، اطلاعات تماس و آدرس وب سایت خود را در فهرست گوگل ثبت نمایید. همچنین شما می توانید از طریق ارسال یک لینک کوتاه، از بیماران خود بخواهید تا در مورد تشخیص و یا کیفیت کار شما در گوگل مپ، نظر بدهند.
اگر در گوگل مپ امتیاز خوبی داشته باشید، در سئوی محلی تخصص مربوط به خود، یکی از پیشنهادات گوگل به کاربران آن منطقه خواهید بود.
اگر بیمار بخواهد از بین دو پزشک در گوگل مپ، یکی را انتخاب کند؛ به احتمال 91%، دکتری را انتخاب میکند که نظرات بهتری دریافت کرده باشد!
این موضوع بسیار مهم است. اگر اعتبار آنلاین خوبی نداشته باشید؛90% بیماران رقیبتان را انتخاب خواهند کرد.
5-محتوا را بر اساس نیاز کاربر بنویسید!
اگر محتوا با هدف پاسخ دهی به ابهامات و نیاز کاربر نوشته شود، قادر است تا میزان ترافیک وبسایت شما را افزایش میدهد، با این کار، میزان آگاهی افراد از برند شما هم افزایش مییابد و به عنوان یک فرد پیشگام در تخصص خود به دیگران معرفی خواهید شد.
ایجاد یک وبلاگ با ساختار و محتوای متنوع میتواند میزان نقش بسیار مهمی در سئو پزشکی وب سایت شما داشته باشد.
در زیر رشد یکی از مقالات مشتریان ما در حوزه ی ارولوژی را مشاهده می کنید. محتوای قوی و سپس سئو آن توانست ورودی خوبی را برای وب سایت ایشان به دنبال داشته باشد.

هدف این مقاله زگیل تناسلی بود. به همین دلیل با توجه به تحقیقات انجام شده در زمینه ی این موضوع و بررسی نیاز کاربران، محتوایی جامع در مورد زگیل تناسلی آماده شد تا بتواند به بسیاری از سوالات کاربران پاسخ دهد.
علاوه بر این، مقاله ی موردنظر دو ماه بعد با اضافه کردن فیلم و نیز به کمک وبمستر (ابزاری برای آنالیز ورودی سایت از گوگل) به روز رسانی و تقویت شد.
ویزیت بیماران پزشک از این مقاله قابل تامل است تا جایی که ایشان، روزهای تخصصی درمان زگیل را که تنها دو روز در هفته بود به شنبه تا چهارشنبه تغییر دادند!
این موضوع نشاندهنده قدرت بازاریابی محتوا در راهکارهای بازاریابی پزشکی است.
6-تولید ویدئو
یکی از بهترین و جذابترین راههای تولید محتوا برای بیماران بالقوه، ساخت ویدیو توسط پزشکان است. در صدر همه ی شبکه های اشتراک فیلم، آپارات و یوتیوپ جای دارند که در معرفی و برندینگ شما تاثیر فوق العاده ای می توانند داشته باشند.
استفاده از فیلم در مقالات مرتبط نیز می تواند زمان ماندگاری کاربر در وب سایت شما را افزایش داده و رتبه ی مقاله ی شما را بهبود دهد.
در اگر نمیدانید برای ضبط اولین ویدیوی خود باید با چه موضوعی کار خود را آغاز کنید؛ به شما توصیه میکنیم با این موضوع ساده شروع کنید: سوالات متداول بیماران.
به آن فکر کنید…
اگر پزشک هستید؛ احتمالا ماهانه بیمارانتان صدها سوال از شما خواهند پرسید.
از سوالاتی شرع کنید که می دانید مردم برای دانستن این موارد کنجکاو هستند!
در فیلم زیر دکتر شهریار ناطق متخصص ارولوژی در مورد یکی از سوالات شایع بیماران صحبت کرده اند. به تعداد بازدید فیلم نگاه کنید!

شما حتی میتوانید از اتاق عمل و روند عمل جراحی نیز فیلم بگیرید (قطعا با رضایت بیمار).
7- تصاویر قبل و بعد از درمان
اشتراک تصاویر با کیفیت از نتایج قبل و بعد بیماران میتواند یکی از اصلیترین و مهمترین استراتژیهای بازاریابی پزشکی باشد. انجام این کار به آندسته از مراکز و پزشکانی که خدمات مرتبط با زیبایی ارائه میدهند، به شدت توصیه میشود.
یک گالری تهیه کنید که چند نمونه از عکسهای قبل و بعد درمانهای موفق بیماران در آن باشد. سعی کنید در این گالری از روشهای جراحی متفاوت و محدودههای سنی مختلف بیماران، تصویر داشته باشید و آنها را در مقالات مرتبط نیز استفاده کنید.
اگر تخصص پزشکی شما ربطی به زیبایی ندارد؛ از یکی از بیماران خود با کسب رضایت، بخواهید که در مورد علائم بیماری اش، مراحل درمان و نتایج بهبودی صحبت کند و آن را در قالب یک فیلم کوتاه با کاربران خود به اشتراک بگذارید.
8-داستان های واقعی بیماران
انتشار داستانهایی از سرنوشت و تجربه های بیماران بهبودیافته و آموزش تجربه و تخصص خود به بازدیدکنندگان؛ آنها را به بیماران واقعی تبدیل میکند (باعث میشود این دسته افراد در زمان لزوم به خود شما مراجعه کنند).
اگر این روش را به درستی انجام دهید؛ استراتژی بازاریابی پزشکیتان بسیار موفق خواهد بود.
9- تبلیغات ادورز
اگر اشتباه نکنم گوگل در آگوست 2018 یکی از بزرگترین آپدیت های هسته ی خود به نام مدیک را ارائه داد که باعث شد تا بسیاری از سایت های پزشکی شخصی، افت خیلی زیادی داشته باشند.
در چنین شرایطی تبلیغات کلیکی گوگل سریعترین راه حل ممکن برای داشتن ورودی به مطب پزشکان بود. فکر می کنم در آن زمان دلار، 3 هزار تومان بود!
تبلیغات ادورز به شما اجازه میدهد تا در کلمات کلیدی خاص و مورد نظرتان با پرداخت هزینه ی دلاری به گوگل، در صدر نتایج قرار داشته باشید.

تصویر بالا نمونهای از تبلیغات ادروز برای یکی از مشتریان حوزه ی پزشکی و سلامت است! شاید برایتان عجیب باشد ولی در این لحظه یعنی دی ماه 99 که در حال نگارش این مقاله هستم، هیچ نوع تبلیغات کلیکی توسط پزشکان در گوگل انجام نشده بود که تصویر آن را برای شما ارسال کنم که البته با دلار 27 هزار تومانی کاملا طبیعی ست.
بماند به یادگار از روزگار سخت!
شرکت های دیجیتال مارکتینگ در هنگام هدفگیری تبلیغات خود مواردی مانند: سن، موقعیت جغرافیایی و علایق مخاطبان نیز مد نظر قرار میدهند تا بیشترین بازدهی را برای شما داشته باشند.
پیشنهاد میکنیم از نرمافزارهای مدیریت ارتباط با مشتری استفاده کنید. این کار نهتنها به منشی و کادر تیم درمانی کمک می کند بلکه به شما اجازه می دهد تا در هر ماه بتوانید بیماران خود را به طور دقیق حتی بر اساس نوع بیماری، ردیابی کنید و آنها را از خدمات آنلاین مطب خود بهره مند سازید.
ارائه داشبورد اختصاصی به بیمار، یک راه حل بسیار خوب است تا از طریق آن بیماران شما با پرداخت هزینه های کم و بدون نیاز به مراجعه ی حضوری در زمان کرونا، بتوانند با شما در ارتباط باشند و روند درمان را سپری کنند؛ حتی افرادی که در خارج از کشور زندگی می کنند!
در پایان:
هر کدام از راهکارهای بازاریابی پزشکی را به دقت بررسی کنید و از مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید ما صحبت های شما و اهدافتان را با کمال میل گوش می دهیم و بر اساس نیازهای شما، بهترین برنامه برندینگ پزشکی را برای شما طراحی خواهیم کرد.